niedziela, 6 czerwca 2010

Sałatka ziemniaczana z tuńczykiem


Składniki:

6 średnich ziemniaków
1 kostka bulionowa
puszka tuńczyka w wodzie
łyżka zielonej cebulki i koperku
3 jajka ugotowane na twardo
sól, pieprz 
majonez+jogurt 

Ziemniaki ugotować w wodzie z kostką bulionową i odrobiną soli. W tym samym czasie ugotować na twardo jajka. Po ugotowaniu ziemniaki ostudzić, żeby nie rozpadły się na kawałki podczas mieszania. Jajka pokroić w kostkę.

Jajka, pokrojoną cebulkę i szczypiorek oraz tuńczyka dodać do ostudzonych ziemniaków. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać około łyżkę majonezu wymieszanego z jogurtem. 

Sałatka w sam raz na grilla:)

Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz