niedziela, 20 czerwca 2010
Pilaw z wołowiny
Składniki:
olej
1 drobno posiekana cebula
450 wołowiny pokrojonej w kostkę
2 łyżki natki pietruszki
450 g ryżu
sól, pieprz
Worcestershire sauce (opcjonalnie)
Oliwę rozgrzać w dużym garnku. Wrzucić cebulę i smażyć przez 5 minut, aż zmięknie i lekko sie zrumieni. Dodać kostki mięsa i smażyć kolejne 5 minut aż zrumienią się ze wszystkich stron.
Dołożyć przecier pomidorowy, a następnie dolać tyle wody, aby przykryła mięso. Wrzucić natkę pietruszki. Przyprawić i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć płomień i gotować około 1,5 godziny aż mięso zmięknie a sos zgęstnieje.
Dolać do garnka 450 ml wody. Domieszać ryż, doprowadzić do wrzenia i gotować mieszając, aż ryż zmięknie. W razie potrzeby dolać więcej wody.
Podawać z sałatką z pomidorów z oliwą z oliwek i bazylią.
Smacznego:)
Autor:
K.M.G
o
14:28
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz