środa, 9 września 2009

Nadziewana cukinia



Składniki:


2 cukinie

cebula

2 średnie pomidory

2 ząbki czosnku

15 dag żółtego sera

sól

pieprz

zioła

olej do smażenia


Cukinie wyszoruj i przekrój wzdłuż na połowę. Łyżeczką ostrożnie wydrąż miąższ, pozostawiając około centymetr od skórki. Wnętrze osól.


Cebulę posiekaj, pomidory pokrój w dużą kostkę. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć cebulę, miaższ cukinii i pomidory. Dopraw, dodaj czosnek i duś, aż wyparuje woda.


Zetrzyj ser na tarce, dodaj do farszu, wymieszaj i napełnij farszem połówki cukinii.


Włóż na 45 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.


Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz