wtorek, 25 sierpnia 2009
Spaghetti carbonara
Składniki:
200 g makaronu spaghetti
2 łyżki oleju
6 plasterków boczku pokrojonych w kostkę
2 żółtka
35 g startego parmezanu
4 łyżki śmietanki
sól i pieprz
2 łyżki pietruszki (opcjonalnie)
Makaron ugotować. Na patelni rozgrzać olej i dodać boczek, smażyć aż wytopi się tłuszcz.
W miseczce połączyć jajka, śmietankę i parmezan. Doprawić solą i pieprzem.
Makaron odcedzić. Przełożyć z powrotem do garnka. Natychmiast dodać boczek i masę jajeczną. Mieszać energicznie aż jajka lekko się zetną.
Na koniec można wmieszać pietruszkę.
Smacznego:)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz