wtorek, 22 września 2009
Groszek z zieloną cebulką i boczkiem
Składniki:
10 gałązek młodej zielonej cebulki
2 łyżki masła
400 g zielonego groszku
100 ml bulionu z kurczaka
50 g boczku
1 łyżka szczypiorku
Zieloną cebulkę pokroić i podsmażyć na rozgrzanym maśle, na dużym ogniu ok. 5 minut. Nastepnie dodać groszek i bulion z kury. Zagotować, przykryć i gotować na małym ogniu przez 5 minut.
Boczek zblanszować, można to zrobić również w mikrofalówce lub zwyczajnie podsmażyć aż wytopi się tłuszcz. Następnie dodać go do groszku wraz z pozostałym masłem i szczypiorkiem. Doprawić solą i pieprzem według uznania.
Smacznego:)
Autor:
K.M.G
o
13:55
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz