80 dag wołowiny
łyżka oleju
2 duże cebule
3 ząbki czosnku
2 papryki
2 pomidory
0,5 kg ziemniaków
kieliszek czerwonego wina
czuszka
szklanka bulionu wołowego
sól, pieprz, kminek mielony, ostra papryka
Mięso pokroić w dużą kostkę. To samo zrobić z cebulą, czosnek przecisnąć przez praskę. Paprykę i ziemniaki pokroić w dużą kostkę. Pomidory obrać ze skórki i również pokroić w kostkę.
Na oleju podgrzać cebulę i czosnek. Dodać mięso. Oprószyć kminkiem, solą i pieprzem.
Wlać bulion i wino. Dusić 40 minut pod przykryciem.
Po 40 minutach dodać resztę składników i dusić kolejne 30 minut. Na koniec doprawić ostrą papryką.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz