Składniki:
1 pierś z kurczaka
kapusta pekińska
pomidor
ogórek
kukurydza
2 plasterki szynki
czerwona cebula
2 jajka
mozarella
majonez, jogurt naturalny
2 ząbki czosnku lub czosnek w proszku
sól ziołowa, pieprz,
Majonez wymieszać z jogurtem naturalnym. Dodać wyciśnięty przez praskę czosnek. Przyprawić solą ziołową i pieprzem. Odstawić do lodówki.
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę i smażyć na oleju aż się zrumieni. Przyprawić i odstawić do ostygnięcia. Jajka ugotować na twardo.
Szynkę i cebulę pokroić w kostkę, pomidory w ćwiartki a ogórka w półplasterki.
Pokrojoną kapustę pekińską wymieszać ze startą mozarellą oraz majonezem z jogurtem. Wyłożyć na talerz. Na wierzchu ułożyć pomidor, ogórek, kukurydzę, szynkę, cebulę i kurczaka. Na koniec położyć na sałatkę jajka pokrojone na ćwiartki.
Podawać z pieczywem czosnkowym.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz