Składniki:
4-5 cebul
350g pieczarek
100g boczku
750g schabu
olej
200-250 ml śmietany
1 kostka rosołowa
1 łyżka musztardy
mąka do zagęszczenia
sól i pieprz
Cebulę obrać i pokroić w półkrążki. Pieczarki pokroić w plastry a boczek w kostkę. Plastry mięsa przyprawić i podsmażyć na oleju aż się zrumienią. Odstawić na bok.
Na patelni podsmażyć cebulę, boczek i pieczarki.Wlać 300ml wody, kostkę rosołową i śmietanę. Zagotować, doprawić solą, pieprzem i musztardą. Zagęścić mąką.
Mięso wyłożyć do posmarowanego olejem naczynia żaroodpornego. Polać sosem, przykryć i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 45 minut. Ostatnie 15 minut smażyć bez przykrycia.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz