piątek, 9 lipca 2010

Zapiekanka rybna z pomidorkami koktajlowymi


Składniki:

150g startego sera
3 czubate łyżki musztardy (najlepiej Dijon)
4-5 łyżek śmietany
18 pomidorków koktajlowych
łyżka bazylii i szczypta tymianku
750g "płaskiej" ryby np. panga, dorsz lub tilapia

Piekarnik rozgrzać do 180st. W misce wymieszać potarty ser z musztardą i śmietaną. Przyprawić pieprzem i odrobiną soli i odstawić. Pomidorki koktajlowe pokroić na pół, przyprawić solą. 

W naczyniu żaroodpornym wyłożyć pół mieszanki sera i śmietany.(Najlepiej rozłożyć danie na pojedyncze naczynia żaroodporne, wtedy odpowiednio podzielić składniki). Na wierzch wyłożyć rybę, dodać pomidorki i zioła. Rybę posmarować z góry odrobiną sera ze śmietaną i wstawić do piekarnika. 

Piec około 30 minut aż ser zbrązowieje a danie zacznie wrzeć. Podawać z ziemniakami i zieloną sałatką.

Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz