Składniki:
150g startego sera
3 czubate łyżki musztardy (najlepiej Dijon)
4-5 łyżek śmietany
18 pomidorków koktajlowych
łyżka bazylii i szczypta tymianku
750g "płaskiej" ryby np. panga, dorsz lub tilapia
Piekarnik rozgrzać do 180st. W misce wymieszać potarty ser z musztardą i śmietaną. Przyprawić pieprzem i odrobiną soli i odstawić. Pomidorki koktajlowe pokroić na pół, przyprawić solą.
W naczyniu żaroodpornym wyłożyć pół mieszanki sera i śmietany.(Najlepiej rozłożyć danie na pojedyncze naczynia żaroodporne, wtedy odpowiednio podzielić składniki). Na wierzch wyłożyć rybę, dodać pomidorki i zioła. Rybę posmarować z góry odrobiną sera ze śmietaną i wstawić do piekarnika.
Piec około 30 minut aż ser zbrązowieje a danie zacznie wrzeć. Podawać z ziemniakami i zieloną sałatką.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz