poniedziałek, 10 sierpnia 2009

Makaron z mięsem mielonym, fasolą i kukurydzą


Składniki:


500g mięsa mielonego

350g makaronu

2 łodygi selera naciowego (opcjonalne)

1 cebula

puszka czerwonej fasoli

pół puszki kukurydzy

łyżka przecieru pomidorowego

3 ząbki czosnku

2 łyżki pietruszki

vegeta, pieprz


Cebulę i seler naciowy pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić warzywa. Smażyć az cebula stanie się przezroczysta.

Następnie wrzucić mięso mielone. Smażyć aż nabierze brązowego koloru. Przyprawić do smaku vegetą i pieprzem. Dodać łyżkę przecieru pomidorowego i dusić przez 20 minut.

W międzyczasie ugotować makaron.

Do mięsa dorzucić fasolę, kukurydzę i pieruszkę. Smażyć kolejne 5 minut.

Makaron odcedzić, dodać do mięsa z warzywami i dokładnie wymieszać.

Smacznego:)





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz