poniedziałek, 10 sierpnia 2009
Makaron z mięsem mielonym, fasolą i kukurydzą
Składniki:
500g mięsa mielonego
350g makaronu
2 łodygi selera naciowego (opcjonalne)
1 cebula
puszka czerwonej fasoli
pół puszki kukurydzy
łyżka przecieru pomidorowego
3 ząbki czosnku
2 łyżki pietruszki
vegeta, pieprz
Cebulę i seler naciowy pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić warzywa. Smażyć az cebula stanie się przezroczysta.
Następnie wrzucić mięso mielone. Smażyć aż nabierze brązowego koloru. Przyprawić do smaku vegetą i pieprzem. Dodać łyżkę przecieru pomidorowego i dusić przez 20 minut.
W międzyczasie ugotować makaron.
Do mięsa dorzucić fasolę, kukurydzę i pieruszkę. Smażyć kolejne 5 minut.
Makaron odcedzić, dodać do mięsa z warzywami i dokładnie wymieszać.
Smacznego:)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz