Składniki:
2 pomidory
ogórek
papryka żółta (opcjonalnie)
100 g czarnych oliwek
100 g pepperoni w zalewie (opcjonalnie)
4 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki czerwonego octu winnego
300 g fety
Pomidory umyć i przekroić na pół, wyciąć twardą część i podzielić na ósemki. Umyć ogórki, odciąć końcówki. Pokroić ogórki w plastry.
Obrać cebulę, przekroić na pół i pokroić w cienkie paseczki. Paprykę umyć pokroić w paski. Warzywa przełożyć do miseczek, przybrać oliwkami i pepperoni.
W miseczce wymieszać 3 łyżki oliwy, czerwony ocet winny, sól i pieprz, tak długo aż sól się rozpuści. Polać sałatkę.(Można również polać samą oliwą i przyprawić solą i pieprzem).
Fetę rokruszyć na porcje sałatki, posypać oregano i skropić łyżką oliwy.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz