sobota, 6 marca 2010
Naleśniki z parmezanem
Składniki:
6 średnich pomidorów
6 suszonych pomidorów
100 g sera fety lub parmezanu
30 g rukoli
kilka kropel oliwy z oliwek
sól i pieprz
Na ciasto:
130 g mąki
szczypta soli
2 jajka
300 ml wody
30g stopionego masła
50g startego parmezanu
20g masła do smażenia
Zrobić ciasto, mieszając wszystkie składniki. Odstawić na 30 minut.
Pomidory umyć i osuszyć. Pokroić na ćwiartki, wykroić nasiona i pokroić w kostkę. Suszone pomidory również pokroić w kostkę. Pomidory wrzucić do miski, przyprawić solą i pieprzem. Dodać rukolę i skropić oliwą z oliwek. Na koniec posypać startym w piórka parmezanem lub fetą.
Na talerz nakładać usmażone na maśle naleśniki, na wierzch sałatkę. Zwinąć w rulon.
Smacznego:)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz