sobota, 6 marca 2010

Naleśniki z parmezanem




Składniki:

6 średnich pomidorów

6 suszonych pomidorów

100 g sera fety lub parmezanu

30 g rukoli

kilka kropel oliwy z oliwek

sól i pieprz


Na ciasto:


130 g mąki

szczypta soli

2 jajka

300 ml wody

30g stopionego masła

50g startego parmezanu

20g masła do smażenia


Zrobić ciasto, mieszając wszystkie składniki. Odstawić na 30 minut.


Pomidory umyć i osuszyć. Pokroić na ćwiartki, wykroić nasiona i pokroić w kostkę. Suszone pomidory również pokroić w kostkę. Pomidory wrzucić do miski, przyprawić solą i pieprzem. Dodać rukolę i skropić oliwą z oliwek. Na koniec posypać startym w piórka parmezanem lub fetą.


Na talerz nakładać usmażone na maśle naleśniki, na wierzch sałatkę. Zwinąć w rulon.


Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz