niedziela, 21 marca 2010

Przekładana sałatka z tuńczyka




Składniki:


6 jajek

3 puszki tuńczyka (2 w oleju, 1 w wodzie)

1 duża cebula

starty ser żółty

majonez

jogurt nauralny

sól i pieprz


Jajka ugotować na twardo. Odzielić białka od żółtek. Białka zetrzeć na dużych oczkach tarki. Żółtka odłożyć na później. Cebulę pokroić w kostkę. Majonez wymieszać z jogurtem naturalnym, do uzyskania konsystencji gęstej śmietany. Tuńczyki wymieszać.

W przezroczystej misce układać na przemian: białka, cebulę, majonez z jogurtem. Posypać solą i pieprzem. Następnie tuńczyka i żółty ser. Powtórzyć jeszcze raz. Na wierzch zetrzeć żółtka. Udekorować natką pietruszki.


Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz