niedziela, 21 marca 2010
Przekładana sałatka z tuńczyka
Składniki:
6 jajek
3 puszki tuńczyka (2 w oleju, 1 w wodzie)
1 duża cebula
starty ser żółty
majonez
jogurt nauralny
sól i pieprz
Jajka ugotować na twardo. Odzielić białka od żółtek. Białka zetrzeć na dużych oczkach tarki. Żółtka odłożyć na później. Cebulę pokroić w kostkę. Majonez wymieszać z jogurtem naturalnym, do uzyskania konsystencji gęstej śmietany. Tuńczyki wymieszać.
W przezroczystej misce układać na przemian: białka, cebulę, majonez z jogurtem. Posypać solą i pieprzem. Następnie tuńczyka i żółty ser. Powtórzyć jeszcze raz. Na wierzch zetrzeć żółtka. Udekorować natką pietruszki.
Smacznego:)
Autor:
K.M.G
o
14:24
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz