Skladniki:
350 g makaronu spaghetti
olej
170 g boczku
1 duza piers z kurczaka
1/4 szklanki suszonych pomidorow
szklanka lisci szpinaku
2 zabki czosnku
3 zoltka
6 lyzek smietany
40 g startego parmezanu
sol i pieprz
W miseczce polaczyc zoltka, smietane i parmezan. Doprawic sola i pieprzem.
Piers z kurczaka pokroic w cienkie paseczki i podsmazyc na patelni. Doprawic vegeta. Odlozyc na bok a na patelni rozgrzac odrobine oleju i podsmazyc boczek. Pod koniec smazenia dodac czosnek i smazyc jeszcze chwilke. W miedzyczasie ugotowac makaron.
Gdy boczek bedzie juz podsmazony, na patelnie przelozyc kurczaka i liscie szpinaku. Chwilke smazyc.
Makaron odcedzic i przelozyc z powrotem do garnka. Dodac zawartosc patelni oraz pomidory i dobrze wymieszac. Nastepnie wlac zolka ze smietana. Mieszac energicznie az zoltka sie zetna. Ale uwazac by nie otrzymac jajecznicy;) Bardzo wazne jest by makaron byl bardzo goracy!
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz