Skladniki:
lyzka oleju
kurczak podzielony na 8 czesci (oczywiscie moga byc tylko czesci, ktore najbardziej Wam smakuja)
pokrojona w kostke cebula i marchewka
1 lodyga selera naciowego, pokrojona w kostke
150 g pieczarek
3 zabki czosnku, przecisniete przez praske lub drobno posiekane
pol szklanki bialego wina
2 puszki posiekanych pomidorow
lyzka przecieru pomidorowego
pol szklanki bulionu drobiowego
kilka kropel octu
lyzeczka oregano
garsc pietruszki
opcjonalnie parmezan
Rozgrzej olej i dodaj kurczaka i smaz az skorka stanie sie pysznie brazowa. Odstaw na bok. Dodaj olej, wrzuc cebule, marchewke, seler i grzyby i smaz okolo 5 minut. Dodaj czosnek i smaz jeszcze chwilke. Dodaj wino i gotuj az calosc zmniejszy objetosc o polowe. Dodaj pomidory, przecier, bulion, ocet oraz przyprawy wraz z parmezanem. Nastepnie wloz kurczaka i gotuj az bedzie miekki, okolo 20 minut.
Smacznego:)
lyzka oleju
kurczak podzielony na 8 czesci (oczywiscie moga byc tylko czesci, ktore najbardziej Wam smakuja)
pokrojona w kostke cebula i marchewka
1 lodyga selera naciowego, pokrojona w kostke
150 g pieczarek
3 zabki czosnku, przecisniete przez praske lub drobno posiekane
pol szklanki bialego wina
2 puszki posiekanych pomidorow
lyzka przecieru pomidorowego
pol szklanki bulionu drobiowego
kilka kropel octu
lyzeczka oregano
garsc pietruszki
opcjonalnie parmezan
Rozgrzej olej i dodaj kurczaka i smaz az skorka stanie sie pysznie brazowa. Odstaw na bok. Dodaj olej, wrzuc cebule, marchewke, seler i grzyby i smaz okolo 5 minut. Dodaj czosnek i smaz jeszcze chwilke. Dodaj wino i gotuj az calosc zmniejszy objetosc o polowe. Dodaj pomidory, przecier, bulion, ocet oraz przyprawy wraz z parmezanem. Nastepnie wloz kurczaka i gotuj az bedzie miekki, okolo 20 minut.
Smacznego:)