wtorek, 30 czerwca 2009

Serowy makaron z bekonem i szpinakiem




Skladniki:

opakowanie makaronu najlepiej muszelki

200 g lisci szpinaku

150 g boczku pokrojonego w kostke

2 lyzki maki

2 szklanki mleka

2 szklanki startego sera

1 szklanka startego parmezanu



Piekarnik nagrzac do 200 stopni. Makaron ugotowac zgodnie z instrukcja na opakowaniu. Pod koniec gotowania dodac szpinak. W miedzyczasie na patelni usmazyc boczek. Nastepnie odlozyc go na bok, a tluszcz po smazeniu pozostawic na patelni.

Do pozostalego tluszczu dodac make i mieszac az pojawia sie babelki. Stopniowo wlewac mleko. Zagotowac ciagle mieszajac az zgestnieje. Wmieszac szklanke sera i parmezanu, mieszac az ser sie roztopi. Dodac boczek i makaron, dobrze wymieszac.

Mozna posypac startym serem i zapiekac przez 20 minut w piekarniku.

Smacznego:)



































































Brak komentarzy:

Prześlij komentarz