środa, 24 czerwca 2009

Filet z indyka smazony z fasolka szparagowa


Skladniki:


400g fasolki szparagowej

2 filety z indyka

2 lyzki oleju

sol i pieprz

majeranek

lyzka masla

2 lyzki pokrojonych w kostke pomidorow (usunac gniazda nasienne)

4 lyzki pokrojonych w kostke pieczarek



Fasolke obrac, umyc i zblanszowac. Odsaczyc na sicie.

Mieso umyc, osuszyc i pokroic w paski. Na patelni rozgrzac olej i obsmazyc mieso. Nastepnie posolic, posypac pieprzem i dodac majeranek. Zdjac z patelni i odlozyc na bok.

Na tej samej patelni rozgrzac maslo i poddusic zblanszowana fasolke razem z pieczarkami. Pod koniec dodac pomidory. Przyprawic sola i pieprzem. Dodac mieso i gotowac jeszcze chwilke.

Podawac ze smazonymi ziemniaczkami.

Smacznego:)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz