400g fasolki szparagowej
2 filety z indyka
2 lyzki oleju
sol i pieprz
majeranek
lyzka masla
2 lyzki pokrojonych w kostke pomidorow (usunac gniazda nasienne)
4 lyzki pokrojonych w kostke pieczarek
Fasolke obrac, umyc i zblanszowac. Odsaczyc na sicie.
Mieso umyc, osuszyc i pokroic w paski. Na patelni rozgrzac olej i obsmazyc mieso. Nastepnie posolic, posypac pieprzem i dodac majeranek. Zdjac z patelni i odlozyc na bok.
Na tej samej patelni rozgrzac maslo i poddusic zblanszowana fasolke razem z pieczarkami. Pod koniec dodac pomidory. Przyprawic sola i pieprzem. Dodac mieso i gotowac jeszcze chwilke.
Podawac ze smazonymi ziemniaczkami.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz